It's Rite!
Betöltés...
Hátshow sor interjú
- Idén 15 éves a Hátshow Sor, ennek apropóján újra összeáll a legendás csapat
mely a hip-hop hazai történelem az egyik legszínpadképesebb formációja volt. A mostani "újrainstall" csak a jubileum miatt van vagy más is van a háttérben?


Croa: Sokan kérdezgették már tőlünk, hogy nem csinálunk újra együtt valamit, hát most jött el az idő. Igazából nem is a jubilálás volt az elsődleges szempont, inkább az, hogy már nagyon rég csináltunk együtt bármit is és mivel gyerek korunk óta vagyunk barátok (ill. a gőzzel unokatesók), nem csak az együtt zenélés hanem a régi bandázások, próbák, zeneválogatások is kimaradtak. Most, hogy újból ezekkel a dolgokkal tudunk foglalkozni rájöttünk, hogy ez nem arról szól, hogy meghódítjuk a világot az újraegyesülésünkkel, hanem, hogy jól szórakozzunk. És ez így is van: 70% röhögés 30% meló.

Wherdee:  Én akkorra akartam az újraegyesülést, mikor a Led Zeppelin meglépi, de végül előrébb jött. Teljesen szimplán éltem meg a dolgot: Croa felhívott, én meg egyből benne voltam. Már egy ideje engem is foglalkoztatott a dolog, de így ezzel a jubileumi apropóval össze is rántódott a történet. Már csak a próbák feelingje miatt is azonnal illett egy igent mondani.

Suppah: Igazából Wherdee indította ezt el, amikor egy nosztalgikus pillanatában kitalálta,hogy csináljunk pár HS számot. Felhívott mindenkit,hogy ez az ötlete,de nem kellett nagyon győzködnie senkit. Közben Croa is kitalálta a Ricsipível,hogy jó lenne az idei Summer Jam-en egy 15 éves jubileumi HS show. Persze, hogy benne voltunk, szerintem mindenkinek hiányzik a közös munka. Régen tényleg szinte egy családként toltuk, s a mai napig is nagyon jó barátok maradtunk. Persze Croa és Gőz unokatesók, úgyhogy ők egyébként is közel állnak egymáshoz. Én azért azóta is Wherdee-vel írom a zenéket,de így négyen együtt dolgozni mégis más lesz. Szinte olyan, mint régen, szóval érlelődött már ez az "újrainstall" , és az az apropó, hogy 15 éve kezdtük el, csak pont jól jött.

Gőz: Igazából olyan a hangulat, mint 10-15 éve, és még mindig ezzel a csapattal szeretek a legjobban dolgozni, én ezért mondtam igent. 30 közelében sem vagyunk mások mint régen, ugyanolyan a próbák hangulata és ez jó. Nem akarunk ebbe az újraösszeállós régi rockzenész csapatba tartozni, hiszen soha nem oszlott fel a csapat, csak ritkábban zenélünk együtt. Nagyon várom, hogy mit alkotunk.


- Milyen emlékekkel gondoltok a 10 éves jubileumi fellépésre, mely Székesfehérváron a www.hiphop.hu szülinapi partiján zajlott le 2005-ben?

Croa:  Nagyon szertettük és vártuk azt a bulit csak akkor 2005-ben már nem voltunk annyira aktívak együtt, az MC Gőz projekt futott már inkább meg a HS fam meg a S+W, de 10 év az 10 év és azt meg kellett ünnepelni és ezért felvonultattuk szinte az egész repertoárt és nagyjából mindenkit, akivel közös hiphop múltunk volt.

Suppah: Ebben csatlakoznék Croa-hoz,csak még azt említeném meg,hogy megjelent az egyik srác is a Mega Sound System-ből is,ami nekem külön megtiszteltetés volt. 
 
Wherdee: Nekem hihetetlen élmény volt, annál is inkább, mert azon a napon kezdtem el szedni egy olyan gyógyszert, amire ugyan lehet, de akkor még nem mertem egy kortyot sem inni. Érdekes volt látni, ahogy egyen-ketten jól "beünnepeltek", én meg tébláboltam a kólámmal jobbra-balra... Amúgy meg nekem egy nagyon kellemes emlék, remélem ez az összeállósdi is olyan jól sikerül, mint a 10 éves dolog.

Gőz: Nagyon jól éreztem magam, bár nagy rohanás volt. Este 7-kor szállt le a repülő  Párizsból.  11-kor már fellépés volt Fehérváron. Akkor az volt a koncepció, ahogy Croa is említette, hogy a teljes repertoárt vonultassuk fel és azokat akikkel együtt zenéltünk az első 10 évben. Most az új zenékre és az új cucc bemutatására helyezzük a hangsúlyt, a régi „slágerek” mellett.

 
- Kinek hogy alakult a sora az utóbbi időben zenei és magánéleti szempontból?

Suppah: A zenei életemet tekintve az utóbbi időben engem a szóló albumom összerakása köt le leginkább. Elég friss lesz, mondhatjuk grime vonalon fog mozogni leginkább, de elektro témákba is bele fogok menni. Minden esetre elektronikus album lesz. Kicsit álló víznek érzem a hiphop-ot mostanában. Ami elszomorít, ezért kerestem valami frissítést, amit a UK grime-ban találtam meg leginkább. Közben az MC Fantom és a Lameron által készített ’’Vakondok’’ című  dokumentumfilmben is szerepeltem, illetve készítettünk egy részt benne, amit csekkelhet mindenki a vakondok.com-on…ingyé! Plusz pár közreműködés is van általában. Artos Cs-vel, Said-dal, Rocksteady-vel, Bigmek-kel, Furával dolgoztam együtt, hogy megemlítsek néhányat. A lemezem várható hamarosan.

Croa: Szerintem én vagyok, aki a legmesszebb került a magánéletben a zenétől és ezért nekem hiányzik talán a legjobban, hogy újra együtt dolgozzunk. Nekem soha nem voltak szóló ambícióim, mert én jobban szeretem a csapatmunkát … több ember több ötlet – színesebb világ blablabla… A magánéletemben van egy kis cégem, amit vezetek. Itthon tervezek és termelek dolgokat, amit külföldön adok el egy webshopon keresztül, szóval semmi köze a zenéhez, de több lábon kell állni, hogy minél sokoldalúbb dolgokat csináljon az ember.
 
Wherdee: Bizonyos értelemben én is visszavonultam a zenétől, vagyis inkább csak a hiphop-tól. Pár remixet csináltam, például Suppahnak, Riddlernek, volt egy rövidfilmes dolog is, de inkább csak magamnak zenélgetek mostanában. Ha minden jól megy, hamarosan összejön egy EP, ami pár embernél tuti kiveri a biztosítékot, ugyanis teljesen más, mint amit bármikor is csináltam. Alapból rock a dolog, de mindent belepakolok, ami csak eszembe jut, szóval elég érdekes dolog lesz szerintem. Biztos vagyok benne, hogy sok savat kapok majd miatta, de most ezt szeretem csinálni, ebben érzem jól magam. Ezen kívül persze "polgári meló" ezerrel, mert élni kell valamiből. Ennek a hátránya, hogy bár dolgozunk Suppah lemezén, de sajnos lassan halad, mert mindketten nehezen tudunk összehozni egy normális, zenélős napot. 

Gőz: Jól látható, hogy olyanok vagyunk akik a magunk örömére csináljuk a magunk hiphopját. Nem foglalkozunk azzal merre megy a világ. Én is jártam az utam, és elég sok minden történt. Megjelent egy lemezem No. címen, több videoklip, közreműködés, és nagy fellépések. Nagyon büszke vagyok az elmúlt öt évre is. Váltottam kiadót a Nightchild-tól a Karmatronic kiadóhoz szerződtem. A Nightchild-os időszaknak, egy elég nagy „balhé” lett a vége Fankával, de így utólag látom, hogy életem legjobb döntése volt, hogy megszakítottam vele minden kapcsolatot. A Karmatronic kiadónál elváltunk egymástól, de a baratság, és az egymást segítése megmaradt (úgy látszik lehet ezt így is). Nagyon sokat köszönhetek nekik. Jelenleg Kojsz barátom által menedzselt Kojszprod kötelékbe tartozom, és készülünk új szóló MC Gőz lemezzel idén őszre, hiszen én három évente készítek lemezt.   
 

- Tíz évvel ezelőtt a Maradjunk Ennyiben videója óriási elismerért hozott a Sornak, hisz alapvetően underground csapat klipjét kiemelten játszotta a mára már kritikán aluli hazai zene tv. Hogy emlékeztek erre az időszakra?

Croa: Szuper volt! A csapat szepontjából az az időszak számított a „csúcs”nak. Szinte minden héten volt fellépés az ország legkülönbözőbb helyein. Az összes nagy nyári fesztivál megvolt,  Pecsa bulik és rengeteg vidéki elhajlás, kocsival, vonattal, megismertük az országot, rengeteg barátot, havert, lelkes rajongókat…és persze jó volt arra ébredni vagy elaludni, hogyha odakapcsoltam a **** zene tv-re akkor mi mentünk…
 
Wherdee:
Érdekes, amikor barátok, vagy családtagok hívják az embert, hogy "már megint voltatok a tévében...". Mindenképpen jó érzés, de én inkább ennek a hozadékát élveztem, a sok fellépést. Utazás valahogy, pörgés, ide, aztán oda, jaj, ezt a sort még át kell vennem még egyszer, "Wherdee ne kúrd el a szöveget", stb. Hihetetlen jó volt. És amikor leérsz a bulira és közvetlenül megy a dumálgatás gyakorlatilag bárkivel, aki eléd kerül... Sok ember van, akivel ha a mai napig találkozunk, összeborulunk, mert jó pár barátság is szövődött ilyen fellépő-"rajongó" beszélgetésből.

Suppah: Az ’’megakomoly’’ volt! Mindenhol felléptünk. Az sem volt ritka,hogy ezrek előtt, ami nem túlzás. Nekem a legemlékezetesebb az Utolsó Fila Rap Jam volt, ahol, csak a helyezettek léptek fel, kb.3000  ember előtt. A Beach House-os show az Animal Cannibals-el is hiper volt, ahol élőzenére toltuk. Végig zúztuk az országot akkoriban 10-en, 20-on évesen, ez elég jót tett az ego-nknak. Fillérekért jártunk rap-elni,de persze ez egyikünket sem érdekelte. Soha sem a pénzért csináltuk, csak jól éreztük magunkat. Nem is emlékszem olyanra hogy rosszul éreztük volna magunkat mikor négyen együtt voltunk.

Gőz: Abban az volt a komoly, hogy gyakorlatilag nem volt lehetőség klip készítésre, nem úgy mint most. Azt éreztük, hogy az a legjobb track, de nem gondoltuk volna, hogy ilyen utat fut be. Gyakorlatilag minden bulin kidőlt a ház fala, ha előadtuk. A mai napig emlegetjük azokat a bulikat, fellépéseket, vidéki éjszakákat. Nagy köszönet az AC-nek, hogy segítettek a klip készítésében.


- Milyenek egy ma induló rap csapatnak az esélyei, s 15 évvel ezelőtt milyen érzés volt a Hátshow sor szekerének beindításán dolgozni?

Croa: Hát, hogy manapság milyen azt nem tudom jellemezni, biztos nehezebb, de mi soha nem voltunk az a mindenáron megmutatjuk csapat, inkább csak sodródtunk, próbáltunk mindig egyre jobbat és jobbat csinálni, amihez szükség van egy egészséges önkritikára. És ha már valaki tud írni öt egymásra rímelő sort attól még nem biztos hogy tud reppelni és sokat kell ahhoz dolgozni, hogy valami jó legyen és meg kell hallgatni a kritikát és nem a havertól aki úgyis azt mondja ..- Te ez fasza volt! Hanem azoktól, akik már letettek valamit az asztalra, és ha az a kritika nem pozitív, akkor vagy gyakorolni kell vagy abbahagyni és azokat hallgatni akik tényleg jól!

Suppah: Az elején kezdem. ’89 környékén megkaptam egy De La Soul és egy Run Dmc kazettát, és még aznap eldöntöttem rappelni fogok. Kb. 9 éves lehettem. 6 évvel később sem láttam másképp, amikor Wherdee-vel és Croa-val egy suli jártam. Jóbarátok voltunk, ők is imádták a zenét, úgyhogy az adott volt, hogy kell egy banda. Egyik nap Croa felhívott, hogy az unokatesója rap-el, és mondta neki, hogy kéne együtt kezdenünk valamit. Pár nap múlva találkoztunk, egyből vágtuk, hogy ez a brigád így együtt komoly lesz, és megalakult a Hátshow Sor, akkor még Back Row néven, amit az akkor graffiti crew-m, az Ominózus Hátsó Sor nevéből jött. Nemsokra rá találkoztam Győremix!-el egy gördeszka versenyen, akit már ismertem a syndicate ’’rap bolt” -ból. Beszéltem neki a csapatomról és mondta, hogy éppen szervez egy bulit gödöllőn a trafóban és menjük fellépni. Egyből rávágtam, hogy ok. Persze akkor még egy számunk sem volt, szóval összeültünk Gőzzel meg Croa-val a fellépés előtt három nappal, hogy kéne csinálni 3 számot, amivel lehet fellépni. Kitaláltuk, hogy Wherdee már 10 éve zongorázik és dobolni is jártunk együtt, meg egyébként is az apjának van egy dúrva szintije, úgyhogy csináljunk zenét nála. Két nap múlva mentünk fellépni . Kb. így alakult az elején, akkor még nem fogtuk fel hogy mi csináltuk meg itt a hiphop-ot az akkori más csapatokkal, break-esekkel, graffiti-sekkel, dj-kkel meg a partiszervezőkkel, szóval valamilyen szinten nehezebb volt mint egy ma induló csapatnak, de ma viszont azért nehéz, mert több csapat van, nehezebb érvényesülni. Ma már mindenki rap-el aki hiphop-ot hallgat és el is hiszi magáról, hogy jó, mert az 5 haverja, aki hallgatja, azt mondja neki, pedig nem. Persze azért nagyon sok jó van az új, illetve újabb bandák közt, szerencsére. Minőségi zenékkel és minőségi rímekkel.
 
Wherdee: Manapság ahogy én látom, elég nehéz, mert nehéz egy kezdőnek fellépéshez jutni. Az ok egyszerű: mivel mondjuk, Kis Pityu kitalálja otthon, hogy ha már van egy loopja és van egy mikrofonja, akkor már  ő "öreg motoros", ezért pikk-pakk nagyon nagy lett a mezőny. Függetlenül attól, hogy jó, vagy rossz, amit csinál, nagyon kevés buliszervező tudja áthallgatni azt a hihetetlen mennyiségű demót, ami rendelkezésre áll ezáltal, úgyhogy általában bejáratott produkciókat hívnak. Anno ezzel kapcsolatban is volt olyan előnyünk, hogy ha mondjuk ott voltunk egy Fürkésző Elemek bulin, akkor egyszercsak felugrottunk a színpadra, aztán tolhattunk valamit közösen. Most már szerződés van általában, de legalábbis szóbeli megállapodás, hogy ilyet ne, nehogy az legyen, hogy valamelyik produkciót legközelebb ne lehessen külön is "eladni". A másik, hogy kimondatlanul is sok a beef. Régen is volt, de elképzelhető volt, hogy akár egy pakolóban a buli helyszíne mellett az autórádióból szólt valakinek az új zenéje és arra reppeltünk, doboltunk, tapsoltunk együtt, kvázi a "konkurenciával". Ma ez bajosan reprodukálható szerintem. Szabadabbak lehettünk. Most soknak tűnik a kötöttség, aminek gyakran semmi komoly alapja. Velem is előfordult pár éve, hogy nem reppeltek a zenémre, mert hogy biztos utálom őket. Sajnálatos dolgok ezek. 

Gőz: Én régóta vagyok különböző  tehetségkutatók zsűrijében, így elég jó képem van a feltörekvő  generációról. Azt gondolom, hogy a tehetség megtalálja az utat, bármilyen közegben is alkot. De egyet értek Wherdee-vel abban, hogy olyan mennyiségű rap cucc születik, hogy szinte meghallgathatatlan, és nehéz megtalálni a homokban a gyémántot. De ha csak az utóbbi éveket nézem, sok olyan ma már ismert előadó kezdte tehetségkutatón, akikről nem is gondolnánk. Könnyebb abból a szempontból viszont nekik, hogy amikor mi kezdtük, még CD író sem volt, se közel, se távol. Ma meg stúdióprogramok, zeneszerkesztők, olcsó és jó mikrofonok, HD kamerák, webolodalak állnak szinte mindenki rendelkezésére, így akár egy lemez+klip elkészítése is egyénileg megoldható, azaz mindenki meg tudja magát mutatni. Igaz egy-egy klipnek és lemeznek kisebb a jelentősége mint 10-15 éve. Ami igazán nehéz az a fellépésekre való bejutás. Megint csak Wherdee-vel értek egyet, hiszen az országos ismertségű „tuti siker” előadókat hívják a színvonalas bulikba, hiszen a költségeket csak úgy lehet kitermelni, ha van jegyeladás, ami könnyebb, ha egy ismert arcot léptetnek fel. Ezzel most persze magam ellen is beszélek, de én a konkurenciában hiszek, hiszen csak akkor fejlődhet mindenki, ha szeretne egyre jobb, és jobb cuccokat csinálni. Én rendszeresen „felkarolok” egy-egy kezdő tehetséges csapatot vagy MC-t, akikkel közös fellépéseket is nyomok, így remélhetőleg nagyobb ismertségük lesz. Persze ez veszélyes dolog, mert ez Magyarország, és gyakran a legnagyobb barátból lesz a legnagyobb ellenség, de akkor is azt mondom, hogy az ismertebb előadóknak meg kell tenni ilyen gesztusokat, kell lehetőséget adni a fiataloknak a maguk módján.


- Hogy látjátok a hiphop helyzetét itthon, mennyire tudott előrelépni, szélesebb rétegekhez eljutni?


Croa: Szerintem egyre szélesebb rétegekhez eljutott, de nagyon megváltozott a közönség, amikor mi elkezdtük, akkor nem gondoltuk, hogy 2000-ben teltházas Rapjam lesz magyar előadókkal, vagy valaha élőben láthatjuk a WU-Tanget vagy Snoopot, Xzibitet itthon. Ez nagyon sok embert bevonzott a hiphop érába. Én úgy érzem, hogy a 2000-es évek közepén volt egy törés és megbomlott a nagy magyar hiphop egység kezdődtek a nagy utálások, fikázások, szarozások, mert nem volt miről reppelni???? Ehhez nagyon sokat nem tudok hozzá fűzni, mert akkortájt csak hébe-hóba látogattam a hip-hop partikat és reppelni is csak a Gőzzel mentem el hobbiból, de most újra van magyar hip-hop élet és ebbe a HS-nek is része kell hogy legyen.
  
Wherdee: Sok az MC és kevés a mikrofon. A sokszínű produkciókat hiányolom. Valaki beáll egy stílusra és helló. Nyugodtan lehet próbálkozni bármivel, nem a fórumon dől el igazából a megítélésed. A másik, hogy szerintem az sem gáz, ha fizetsz azért, hogy mondjuk, úgy szóljon az EP-d, vagy lemezed, hogy már az felemelje az emberek fejét. A spontaneitás is fontos persze. Láttam olyan produkciót, ami sok pénzből, de nagyon lélektelenül, komolyan megtervezetten látott napvilágot és bukott. Nem a produkciót kéne először kitalálni, hanem a meglévő produkcióhoz a körítést és akkor már beljebb lennénk. Nem majmolni kell a "nyugatot", de nem is szabadna kizárni, hogy a világ merre halad. Reppelhetsz a bazsarózsáról is, csak úgy szólaljon meg, hogy ne lehessen mellette elmenni. Mi alapból nem vettük magunkat komolyan, de mégis működött, mert nem megfelelni akartunk, csak tenni. Sokan felcserélik ezt. Nehéz helyzet ez itthon, de szerintem nem megoldhatatlan. Abból kell kiindulni, hogy neked tetsszen, amit csinálsz, kompromisszumok nélkül. Ne hagyd magadra, hogy "jóezígy". Ha tudod, mit akarsz, akkor csináld, rakd fel a trekkjeidet és mindent bele. Van esély, hogy szeressék a magyar reppet, de sokat kell érte dolgozni mindenkinek. Ja és még annyi, hogy voltam múlt évben zsűrizni egy tehetségkutatón. Szeretném jelezni, hogy legközelebb az első 10 előadót díjazzák.

Suppah: Sajnos én azt veszem észre, hogy ma is ott tartunk még ahol 15 éve, majdnem mindenben, csak közben a minőség javul, az összetartás meg gyengül, ami egyébként sem volt túl nagy itt, magyar emberek lévén. Itt csak a break-esek tartanak, tartottak össze, bár mostanában már rájuk sem jellemző. A bulik rosszul szervezettek, a hangosítás említésre sem méltó a legtöbb helyen, amire egyébként más országokban elég nagy hangsúlyt fektetnek. Persze azért vannak kivételek, szerencsére. Nem is szeretnék tovább panaszkodni ,lassan olyan leszek mint Lenke néni.

Gőz: Sokkal jobb szinten vannak a produkciók mint a körítés. Ezalatt azt értem, hogy európai színvonalú lemezek jönnek (évente 10 is akár), de még mindig a dzsossésjutta nyomja 1000 ember előtt hetente 12-szer. A médiából legalább 30-40%-nak a magyar hiphop-ról kéne szólnia, a stílus hallgatottsága miatt. Sajnos nem sikerült áttörni azt a falat, amit európában szinte mindenhol sikerült, azt hogy a média ugyan olyan „sztárokként” kezelje a magyar hiphop előadókat, mint az amerikaiakat. Persze ne értse félre senki. Nem a mai magyar celebvilágba szeretném látni a hiphop csapatokat, hanem egyszerűen csak teret kellene most már tényleg adni ennek a stílusnak az országos médiában. Nehéz az egyensúly, mert a hiphop-nak van egy nagyon erős underground szaga, azaz aki már a tv-ben, rádióban szól, az áruló. Ez teljesen rossz látásmód szerintem. A habizti celebeskedés, az gáz, de ha tele lenne a mai magyar UG előadóival a TV, akkor az csak jót tenne a műfajnak. Szerintem itt kell a legtöbbet „fejlődni” a médiának, és ezáltal a magyar hiphopnak a jövőben, mert művészetileg, már van 30-40 csapat akik megfelelnének az országos ismertségnek.

 
- Mi várható a június 26-i Summer Jam-en milyen műsorral készültök?

Croa: Hát még sok mindent nem árulhatunk el, mert szeretnénk egy kis exkluzivitást adni a bulinak, de az biztos, hogy lesznek új dolgok amit május körül a nagyközönség is megismerhet majd a különböző weboldalokon , és persze néhány klasszikus is a múltból, azok amik szerintük a legjobb számaink voltak és amik kicsit újrakeverve még ma is megállják a helyüket egy színpadon még 5-10 év után is. Tehát Hátshow Sor Best of… az öregektől. Mindenkit várunk, akinek valamit jelentett ez a 4 figura együtt a színpadon 

Suppah: lesznek régi számok,újak,meg persze mindenkinek az aktuális project-eiből.gőz szóló,suppah szóló,hs fam,suppah meg wherdee,meg ami belefér a házba!!a vinyl warriorz is velünk lesz,ha minden jól megy.gyertek el mind!!!!
 
Wherdee: Kicsit kicsavarom a már ismert dolgokat, meg persze pár meglepetés is lesz. Egyelőre nem nagyon látják a többiek sem, de sokat dolgozom a zenéken, mert egy emlékezetes bulit szeretnénk csinálni és ehhez igazítom a saját elvárásaimat is. Ez egy nagyon jó lehetőség egy nagyon jó bulihoz, úgyhogy mindenképpen élni kell vele. Óriási hangulatot szeretnénk, ha tízen lesznek, ha ezren. A HS mindig is a közönségről szólt és ez most sem lesz másképp.

Gőz: Mi mindig a fellépéseket szerettük a legjobban, és nagyon nagy élmény lesz újra együtt. Az együtt alatt a közönség és a csapat kapcsolatát értem, mert mindig mindent a közönség miatt, és velük együtt értünk el. Persze lesz sok olyan arc is, aki már csak a koránál fogva is most lát majd minket együtt először, de Ők sem fognak csalódni.

 HÁTSHOW SOR VIDEO TRAILER: http://www.youtube.com/watch?v=IbZ2NU0lBGU

 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: hatvan-kilenc   hozzászólás
 1. C.J. 2010.04.27. | 23:16:10

  várjuk a visszatérést :)

 2. gergő 2010.04.22. | 15:07:19

  Vicc ez a 15.-ik szülinap! 100 éve abbahagyták, de mégis úgy állítják be, mintha azóta is reppelnének! Soha nem voltak nagy kedvenceim, gőz is elkurvult, ratyi amit csinál. Suppah tényleg jó, de a többiek...

 3. Sr. Feliz 2010.04.22. | 08:29:50

  Ac tábor,Summer-jam, a Hátshow sort nézem az első sorból!!!!!Mert "Nem akadályozhat minket senki semmiben!!!!!" Boldog Születésnapot HS! sztem ütni fog bárki bármit monddd! Peace!

 4. rajm 2010.04.21. | 11:41:59

  Hajrá Sor, várjuk!

 5. Gilth 2010.04.21. | 11:39:49

  Ezzel nem értek egyet...Nyomassátok srácok! Nem csak a 20 éveseké a világ!:)

 6. Ventee 2010.04.20. | 23:16:55

  Ez nagyon szép, de a kutyát nem fogja már érdekelni a Háccsó Sor, a mai fiatalságot beztosan nem.

1

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK
hirdetés
partnerek
NeoSoft