It's Rite!
Betöltés...
Dreamerz Interjú

- Hiphop.hu: Relatíve új név a hazai hiphop palettán a 'Dreamerz', de a kezdetek elég régre nyúlnak
vissza, hiszen a korotokból adódóan nem tegnap ismerkedtetek meg a rap zenével.
Mutassátok be kérlek magatokat pár mondatban, hogy a fiatalabb arcok is képbe kerüljenek!
- Dreamerz – T-Kyd:
Íme a sztori röviden:1988 EPMD (Strictly business), ez volt az első amit hallottam, innentől vége volt mindennek, és kezdődött minden. 91-ben első demó (young enemy), 93 Warnin' shotz, 96 első szóló album (Kóma), ekkor már jó haverok voltunk Tibbahval, és az akkori hiphop maggal. 2004: Szürke Angyal, innentől számoljuk a Broavazos korszakomat, és most indul a Dream-időszámítás.


- Hiphop.hu:  Mióta létezik amúgy konkrétan a formáció?
- Dreamerz – T-Kyd: A formáció 2 éve vetődött fel az agyakban, ennyi idő kellett hogy a merész, néha a valóságtól elrugaszkodó formavilág zenei alakot ölthessen. Én 2004 óta vagyok Broavaz-tag mint már mondtam, San pedig egyből ahogy meghallották, vagyis  2007-től. Én annak idején küldtem a Fényhozó c. albumot Tibbahnak, utána ajánlotta a tagságot, amit örömmel elfogadtam.


 

- Hiphop.hu: A hangzásvilág és a szövegi tartalmak elég egyedeik, az álmodozó-életszagú asszociációs tematikák hogy jöttek, és mennyire fontos az üzenet a sorokban nálatok?
- Dreamerz – T-Kyd: Máig hiszem, hogy a hiphop sokkal több, mint zenei irányzat, hiszem, hogy minden underground műfaj megtölthető némi művészi tartalommal. Az üzenet fontos, hiszen rólunk szól - ezáltal leszünk a közönség szemében elfogadhatóak, ha úgy tetszik mérvadóak. A szövegeket elsősorban a frusztrált kamasz illetve korai felnőttkor élményei adják, az önmegvalósítás útvesztőiben történő keresés önmagunk után. A szövegi világ híven tükrözi felfogásunkat a valós és egy vélt élet, annak élményei és kudarcai, az álmaink utáni folytonos küzdelem függvényében. És hiszem, hogy ez a szövegvilág egyre jobban teret nyer a kultúránkban.


- Hiphop.hu: A Tibbah 4 lemezen sokan felfigyelhettek rátok, hiszen a lemez kiváló lett, és szinte mindegyik közreműködésetek helyén van eléggé. Hogy látjátok ezt?
- Dreamerz – T-Kyd: A Tibbah 4 tényleg elég ütős anyag, és úgy vélem, hogy promóció szempontjából cseppet sem elhanyagolható valamint tényleg jó zenékről van szó. Ez a Broavazon belül így működik, mindenki segíti a másikat. Remélem a hallgatók ugyanígy gondolják, a visszajelzések alapján, ezt így gondolom. Ez egy remek lehetőség volt számunkra,hogy megmutassuk magunkat.- Hiphop.hu:  Megjelent idén tavasszal 'Végtelenélet' címmel a debütlemez, mit érdemes róla tudni, kik közreműködnek, meddig készült a cumó?
- Dreamerz – T-Kyd: A Végtelenélet az eddigi legnagyobb projekt amibe belekezdtünk. Másfél évig készült. Az album létrejötténél figyelembe kellett venni, hogy egyedi és szembetűnő antipopuláris, elgondolkodtató, néhol érzelmes, néhol agresszív magával ragadó, böszme benga hiphop albumot készítsünk. Amiben a közreműködők (Tibbah,Phat,Siskafinuccsi,Rydu,Rizkay) maximálisan ráhangolódtak az általunk kreált ugyanakkor nagyon is életszerű álom-érzésre.
 

- Hiphop.hu: Mennyire követitek a magyar rap vonalat amúgy, vannak-e esetleg kedvencek, illetve hogy látjátok milyen irányba mozdult el a honi rap-kultúra?
- Dreamerz – T-Kyd: A magyar hiphop vonallal teljesen tisztában vagyunk. A honi rap-kultúra elmozdulása szerintem pozitív, ugyanakkor a többi országhoz képest még mindig lelassult. Több fórum, több lehetőség a műfaj nagyobb tisztelettel történő szem előtt tartása, nagyobb szponzorok bevonása, úgy érzem mind elengedhetetlen az elmozdulás érdekében. Amik mostanában jönnek: Steve, Bankos, Norba, NKS úgy érzem hű és reális képet alkotnak a középkeleti blokk kialakult társadalmi és nyelvezeti szubkultúrájáról.

 

- Hiphop.hu:  Mik a tervek a lemezzel amúgy, videó várható-e, illetve mik a rövid távú tervek zeneileg?
- Dreamerz – T-Kyd: A tervek a jövőre nézve: idén nyáron Tibbah-turné keretében lehet velünk találkozni, ősztől Dreamerz-Siska turné, a közeljövőben több videóklipp, és a későbbiekben egy Broavaz-DVD is várható. A zenei tervek: Egyetlen EP, Kicsi Zs EP valamint jövő év elején az új Dream album.


- Hiphop.hu: Kontakt, weboldal, e-mail cím, akarom mondani, hol érnek utol Titeket az érdeklődők?
- Dreamerz – T-Kyd: www.bloosebroavaz.flash-link.hu - t.kyd@freemail.hu - elérhetőség, albumrendelés ugyanitt. Remélem az emberek megértik és elfogadják majd ezt a fajta zenei, szövegi másságot amit a Dreamerz ma Magyarországon képvisel. Köszönöm az interjút.


 Hozzászólások
Neved:
Hozzászólás szövege:
Kérlek írd be számjegyekkel az alábbi számot: ötven-három   hozzászólás

Kapcsolódó hírek
A hiphop.hu él! Felhívás! 2012. 09. 13 10:49:01
Montana a Bázis Store-ban 2012. 07. 31 14:40:47
Q-ROOTS - ÉLETELIXÍR videó 2012. 07. 12 06:44:58
Geriskillz videóklip 2012. 06. 27 13:14:51


NEWSRANK